Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS bezoekersregistratie
voor professionals:
nog dagen
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Intelligente parkeergarage voor ASML Veldhoven

Chipmachine fabrikant ASML in Veldhoven beschikt over een parkeergarage met circa 550 plaatsen. Het inventieve daarbij is dat de parkeergarage volledig demontabel is, zodat deze bij de verwachte toekomstige ontwikkelingen kan worden afgebroken en verplaatst. Bovendien worden de op- en afritten in winterse omstandigheden automatisch verwarmd.

Lees meer...

Digideal versnelt innovatie en industrialisatie

Samen. Slimmer. Sneller. Dat zijn de sleutelbegrippen van de DigiDeal voor de Gebouwde Omgeving (DigiDealGO). Deze deal is 11 april door ruim dertig organisaties bekrachtigd. Daarmee committeren zij zich aan de gezamenlijke ambities, doelen en aanpak voor digitalisering van de bouwsector.

Lees meer...

Samenwerkingspartner aan het woord: Bouwindustrialisatie

In een betrekkelijk kleine wereld als de bouwsector kent men elkaar. Ook in Vlaanderen. Door samen te werken binnen het programma Bouwindustrialisatie leren bedrijven elkaar beter kennen en trekken ze samen op binnen allerlei thema’s zoals BIM, Virtual en Augmented Reality, Lean, modulair bouwen, drones en 3D-scanning.

Lees meer...

Industrieel samengestelde woningen als mini-energiecentrales

Voor de bouwvak worden in Voorhout de eerste Plus-Op-de-Meter (POM) woningen van ons land opgeleverd.

Lees meer...

Proeftuin voor industrieel bouwen

Bouwcampus Noord Nederland geldt als dé plek waar bouwbedrijven en installateurs elkaar ontmoeten om samen te werken aan innovaties voor industrialisatie van de bouw.

Lees meer...

Koploper duurzaamheid in Europa

Het meest innovatieve en duurzame wellnessresort van Europa. Dat wordt Wellness Thermen Berendonck van Quality Wellnessresorts, dat 1 mei dit jaar open gaat.

Lees meer...

Onder de indruk van elftal vloerelementen

Op de Universiteit ETH Zürich zijn bijzondere prefab betonnen vloerelementen ontwikkeld, die slechts de helft wegen van gangbare vloerelementen.

Lees meer...

Bouw digitaliseert volop

Bouwbedrijven hebben de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt op het gebied van digitalisering.

 

Lees meer...

Exposant aan het woord: “Behoefte aan oplossingen in prefab”

Emergo is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van prefab bouwcomponenten zoals daken, dakkapellen, wanden, woonmodules, badkamers en energiedaken waarbij zonnepanelen netjes in het dak zijn geïntegreerd.

Lees meer...

“Op weg naar catalogus met herbruikbare bouwelementen”

De woningbouw van overmorgen moet volgens dr. ir. Fred Veer van de Afdeling Architectural Engineering & Technology TU Delft structureel anders dan dat vandaag de dag gebeurt, zo sprak hij recent uit in de Innovatiecatalogus.

Lees meer...