Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS bezoekersregistratie
voor professionals:
nog dagen
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Exposant aan het woord: Celdex

Celdex is producent van kunststofschuim afdichtingsproducten die leiden tot bouwkundige oplossingen die thermisch, akoestisch, slagregen- en luchtdicht zijn. Vanzelfsprekend staan deze producten extra in de belangstelling, nu we uit oogpunt van ambitie en regelgeving energieneutrale en dus luchtdichte gebouwen (gaan) realiseren.

Lees meer...

Energiezuinig comfort uit heipalen voor Almeerse villa’s

De prefab betonnen heipaal wordt in 99 van de 100 gevallen uitsluitend toegepast voor de fundering van gebouwen en woningen. Maar er is een extra functie mogelijk: die van aangenaam en energiezuinig verwarmen en koelen van diezelfde gebouwen en woningen. Zoals bij ruim honderd eco-woningen in Almere.

Lees meer...

Binnen één dag een prefab systeemvloer op z’n plek

Arbeidsvriendelijk en razendsnel werken met lichte materialen. Binnen een dag kan de bouwer met de systeemvloer Combiflor van Duofor de slechte houten vloer in woningen vervangen. Dit bleek onder meer bij de renovatie van 69 woningen uit jaren ’60 van Woningcorporatie Groen.

Lees meer...

In tien weken twaalf verdiepingen voor Holiday Inn hotel Eindhoven

In Nederland is volledige prefabricage van woning- en utiliteitsgebouwen gemeengoed, bij onze oosterburen is de bouwwijze nog veel meer traditioneel. Wanneer dan een Duitse opdrachtgever/investeerder kennismaakt met de bouwsnelheid die mogelijk is dankzij industrialisatie en prefabricage, dan is dat een ware eyeopener.

Lees meer...

Bewoners en woningbedrijf blij met prefab badkamerunit

“Bewoners kunnen in hun woning blijven tijdens de renovatie en ze kunnen na anderhalve dag al weer douchen,” stelt projectmanager Bart Rozemeijer van gemeentelijk Woningbedrijf Renswoude. “Zowel bewoners als het woningbedrijf zijn reuze enthousiast over de prefab badkamerunits die in de gevels van zes sociale huurwoningen zijn geschoven. Het was een pilot, maar er wordt inmiddels gekeken naar een vervolgproject.”

Lees meer...

Innovatie en digitalisering bepalen agenda bouwsector

Berenschot Strategy heeft recent onderzocht wat CEO’s in het Nederlands bedrijfsleven zien als dé succesfactoren voor vandaag en morgen. Er zijn verschillen tussen de sectoren, maar digitalisering, innovatie en kwaliteit scoren hoog. Ook in de bouwsector.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Vandersanden

Het hart van veel architecten gaat sneller kloppen als ze zien dat ze met het Signa keramische gevelsysteem de volledige vrijheid hebben om hun visuele verhaal te vertellen. Victor Albers, adviseur gevelsystemen: “Miljoenen baksteenpatronen zijn denkbaar op basis van variaties in reliëf, kleur, formaat en metselverbanden. Uw ontwerp krijgt zo een heel eigen ‘Signa-tuur’.”

Lees meer...

Bescheiden groei bouwproductie ondanks capaciteitstekorten

Als gevolg van een tekort aan personeel kan de bouw de grote vraag naar woningen en utiliteitsgebouwen namelijk nauwelijks aan. Door een stijgende arbeidsproductiviteit is er toch ruimte voor een bescheiden groei van de bouwproductie, stelt BouwKennis.

Lees meer...

“Leuk om een inbreidingsproject in prefab te bouwen”

Scholz Bouw uit IJmuiden bouwt zes nieuwbouwwoningen in Leiden vrijwel geheel in prefab. “Voor die keuze is een aantal redenen te geven,” stelt projectleider Alexander Boon.

Lees meer...

Bedrijfsmatig inspelen op groei van aandeel prefab

Van den Hondel Prefab B.V. heeft begin april de eerste paal geslagen voor zijn nieuwe bedrijfspand op bedrijventerrein Coenecoop in Waddinxveen. Michèl van den Hondel: “Er is een trend dat het aandeel prefab producten in de bouw steeds verder toeneemt. Daar spelen wij als bedrijf op in. Niet met grote seriematige producten, maar met maatwerk.”

Lees meer...