Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS bezoekersregistratie
voor professionals:
nog dagen
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Houten woongebouw M’DAM aan de Pierebaan in Monnickendam

De bouw van het houten woongebouw M’DAM aan de Pierebaan in Monnickendam is afgerond. Waterland is hierdoor de eerste gemeente in de regio met een compleet circulair houten woongebouw.

Lees meer...

Hoornse fabriek met tiny houses trekt naar Krommenie

De stichting Clean2Anywhere van oprichter Edwin ter Velde sluit de fabriek in Hoorn en vertrekt naar Zaanstad. Ter Velde laat in Krommenie in eerste instantie twintig woningen bouwen.

Lees meer...

Exposant aan het woord: FIRST BASE Ground Screws

Funderingen zijn van beton. Er gaan grote heipalen de grond in en er wordt gestort. Zo ziet het traditionele plaatje eruit. Maar het kan ook simpeler, geluidsarm, trillingsvrij en met veel lichter materieel.

Lees meer...

Rabo SmartBuilds zet modulaire middenhuurwoningen in om woningtekort duurzaam terug te dringen

Rabobank heeft de ambitie om met haar dochter Rabo SmartBuilds in tien jaar tijd twaalfduizend modulaire middenhuurwoningen in diverse Nederlandse regio’s te bouwen. De scale-up kiest hierbij bewust voor innovatieve, duurzame én verplaatsbare woningen. Hiermee biedt Rabo SmartBuilds een snelle oplossing voor de dringende woningbehoefte in ons land.

Lees meer...

Digitalisering en industrialisatie op PREFAB 2024

Digitalisering en industrialisatie krijgen ook op vakbeurs PREFAB op 15, 16 en 17 oktober weer de aandacht die zij verdienen. Hoe zetten exposanten het in om hun fabrieken slimmer te maken en sneller te laten produceren? Een korte vooruitblik.

Lees meer...

“Mijn ideaal? Dat de bouwindustrie niet iedere keer het wiel opnieuw uitvindt.”

Begin mei kopte Portisa op haar LinkedIn-pagina: Wij zijn aan het robotiseren. Reden genoeg voor ons om met eigenaar Frederike Cernoia in gesprek te gaan.

Lees meer...

Roger Kerckhoffs: 'Breng je witte Kia Picanto in kaart'

Supply chain management, ofwel het managen en beheersen van goederenstrome, is binnen industrialisatie een belangrijk thema. Roger Kerckhoffs deed er in ruim dertig jaar veel ervaring in op. Hij was verantwoordelijk voor onder andere customer service, sales & operations planning (S&OP), transport en opslag. Daarnaast heeft hij ervaring als productie- en als inkoopmanager.

Lees meer...

Thijs Brilleman: 'Automatiseer, maar blijf zuinig op vakmensen'

Thijs Brilleman is als Leader Smart Manufacturing & Robotics aan de Haagse Hogeschool expert op het gebied van slim produceren, al dan niet met behulp van robots. Hoewel hij voornamelijk actief is in de industrie, ziet hij veel parallellen met de bouwsector.

Lees meer...

‘Aansluiting prefab meterkasten in ruwbouwfase’ nu breder toepasbaar

In april is een nieuwe versie van NTA 8769 Aansluiting van prefab meterkasten in de ruwbouwfase verschenen. De NTA is nu ook toepasbaar bij een project met één aansluiting en bij nieuwbouwprojecten met een warmteaansluiting.

Lees meer...

'Circulaire restwaarde' flexwoningen: duurzame oplossing voor acuut probleem 

Nederland staat voor een grote en urgente woningbouwopgave. De druk op de woningmarkt is hoog en benadrukt de noodzaak om het bouwen van woningen te versnellen.

Lees meer...